De Tobbe gaat nog niet open.

By 12 mei 2020Geen categorie

Het bericht kwam dat per maandag 11 mei de buitenbaden weer open mochten. De vlag werd al klaargezet om uit te hangen. Maar toen was het wachten op het protocol wat gehandhaafd moet worden om open te kunnen gaan.
Dit protocol kwam vrijdag 7 mei binnen. Al snel werd het duidelijk dat het een hele puzzel zou worden om open te kunnen gaan. En aangezien wij een bad zijn wat zich puur richt op recreatief zwemmen en we geen zwemlessen of doelgroep zwemmen hebben, word dit heel lastig. Ten alle tijde moet er 1,5 meter afstand gehanteerd worden, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar. En je kan niet goed zien hoe oud iemand is. Dus dat betekent dat iedereen 1,5 meter afstand moet houden en er dus maar een klein aantal mensen het terrein op mag. Kleedruimtes kunnen niet gebruikt worden omdat ook daar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Er moet een uitgang komen, omdat de ingang niet als 2 richting verkeer ingericht kan worden. Er zullen meer mensen aanwezig moeten zijn om alles in de gaten te houden.

Om alles te kunnen bekostigen, en dan bedoelen we het personeel maar ook aanpassingen en extra mensen die we moeten inzetten, zullen er genoeg inkomsten moeten zijn in de vorm van verkoop van abonnementen, losse kaartjes & artikelen. En met deze maatregelen gaat dat niet lukken.
Al deze dingen heeft ons doen besluiten om niet open te kunnen gaan op dit moment. We willen het zo graag maar het moet wel kunnen. Met regelmaat word het protocol nog bijgesteld en komen er misschien vanuit het ministerie nieuwe updates. We houden alles dagelijks in de gaten en als het kan.. , dan gaan we er voor. Dan zullen we ook ervoor zorgen dat iedereen kan genieten van onze Tobbe. Wij als bestuur vinden dit een heel lastig besluit omdat ook wij het iedereen gunnen. Maar nu kunnen we niet anders. Voor de laatste informatie en updates check onze website, Facebook en Instagram.